Neovisno o tome ubrajate li se među biciklističke entuzijaste, uživate li u rekreativnim vožnjama ili samo pedalama svladavate prometne gužve, razveselit će vas informacija da netko brine o vašoj sigurnosti. U nastavku pročitajte 5 razloga zašto biste trebali razmotriti policu osiguranja za bicikliste i što vam ona donosi.

1. Osigurani ste u slučaju nezgode

Prvi i najvažniji razlog – uz policu osiguranja za bicikliste pokriveni ste u slučaju prometne nezgode koja rezultira vašom ozljedom. Bilo da je riječ o prijelomu noge, ruke ili nešto težem ishodu. A ako mislite da ste odličan vozač i da vam se nezgoda s biciklom u prometu ne može dogoditi, imajte na umu da ste vi odgovorni za 50% svoje sigurnosti. Ostalih 50% ne ovisi o vama, nego o drugim vozačima, vremenskim uvjetima, stanju kolnika, gužvama, radovima na cesti…

2. Osigurani i kad vi uzrokujete štetu drugima

Ruku na srce, trenutak nepažnje dogodi se svima. Kao vozači bicikla, odnosno sudionici u prometu, možda ste takav trenutak i sami doživjeli, moguće i skupo platili. Jedna od najboljih prednosti osiguranja za bicikliste je ta da svoju odgovornost za eventualnu štetu koju nanesete drugima, prenosite na osiguravajuće društvo. U konačnici to znači da nastalu štetu ne podmirujete vi, već osiguranje.

5 razloga_osiguranje_02
Osigurajte se za slučaj nezgode i zaštitite od odgovornosti u prometu.

3. Pravna pomoć u pravo vrijeme

Neke prometne nezgode postaju zaista ‘nezgodne’ tek kasnije, kad prouzroče sudske zavrzlame. Srećom, polica osiguranja za bicikliste predviđa i takve scenarije. Ovisno o odabranom paketu, osiguranje obuhvaća prava koja vam u takvoj situaciji itekako dobro dođu, od pravne pomoći do eventualnih troškova liječničkih pregleda i mogućih putnih troškova.

4. Birate između 3 paketa, prilagođenih vama

Ako razmišljate o ugovaranju osiguranja za bicikliste (a ako vozite bicikl, trebali biste), odluku će vam možda olakšati činjenica da policu možete prilagoditi sebi i svojim mogućnostima. Čak tri paketa nude različite opcije pokrića , što znači da ćete za svoju sigurnost izdvojiti samo 12 i pol kuna mjesečno, odnosno manje od 50 lipa dnevno! Ništa manje bitno, ugovaranje možete obaviti putem interneta. Postupak traje samo nekoliko minuta, a mirni ste tijekom cijele godine.

5. Možete li osigurati bicikl od krađe? Možete!

Bicikli se kradu, to znate i sami. Koliko god se vi čuvali i štitili ga, lopovi će pronaći način. Dvokotačnog ljubimca najlakše je ‘preboljeti’ kupovinom novog bicikla, a u tome će vam svakako pomoći i dodatno osiguranje bicikla od krađe. Njime ga osiguravate u visini nabavne vrijednosti, a sebe pokrivate u slučaju nenadanih troškova kakve vam može priskrbiti potražnja za novim biciklom.

Na kakvoj se god stazi našli, budite sigurni na svoja dva kotača.

Ugovorite GRAWE osiguranje za bicikliste online!