U pozadini svih naših ambicija, planova i neostvarenih želja upravo je financijska neovisnost. Baš poput dobrog zdravlja i poslovnog uspjeha, jedna je to od stvari koje uvelike oblikuju tijek našeg života, ali i trenutke koji ga ispunjavaju.

Na put se kreće od malih nogu

Prve informacije o vrijednosti našeg rada, stečenom novcu i načinima štednje doznajemo još u djetinjstvu. Roditeljske snage tu igraju iznimno važnu ulogu. Djecu, najčešće kroz radosti zajedničke igre, uče vrlo praktičnim pojmovima i polako ih uvode u kontekst svijeta u kojem žive. Time ih potiču da o financijskoj neovisnosti krenu razmišljati čak i prije prvog pravog zaposlenja.

Vjerujte, za prve korake edukacije o štednji i srodnim pojmovima nikad nije (pre)rano, samo valja pronaći pravi način.

Budite na svom terenu

Baš poput ugovaranja osiguranja života kao svojevrsne zaštite obitelji, financijsko je opismenjavanje dugoročni zalog za budućnost. Što više učite, više znate. Bolje raspolažete svojim novcem, smanjujete rizik njegovog gubitka i – otvarate vidike dodatnih prinosa.

Zađemo li ponovno nakratko u prošlost, sad se jasno sjećamo jedne stvari. I kod kuće i u školi učili su nas kako je štednja zapravo – sasvim dobar način zarade, pogotovo ako nas odlikuje nešto poduzetniji duh. Tako smo, u ‘poslovnim’ pregovorima s užom i širom rodbinom, na najpraktičniji mogući način doznali što je kamata.

do-financijske-neovisnosti-investicijama-stednjom-02
Djecu se kroz praktičnu igru uči osnovnim financijskim pojmovima.

Štednja je vrijedna, ali samo jedna (od mogućnosti zarade)

Kad jednom odrastemo i krenemo zarađivati, shvatimo koliko su nam u djetinjstvu, u svakom pogledu, išli na ruku. Ozbiljno raspolaganje novcem ipak zahtijeva nešto više proučavanja sitnih slova, a još više premišljanja i vaganja.

S druge strane, osim same štednje i često vrlo ograničenih kamata koje uz nju idu, do dodatnih prinosa sad možemo doći ulaganjem sredstava. Ipak, nedostatak specifičnih znanja, iskustva, vremena za proučavanje raznih financijskih kretanja, pa i strah od rizika, često su prva i presudna kočnica na putu do stvaranja (dodatnog) kapitala.

Korak vrijedan rizika

Srećom, u cilju zadovoljstva sve informiranijih korisnika, tržišta se konstantno razvijaju. Danas su nam tako dostupni sasvim novi, inovativni proizvodi. Njima, primjerice, u jednom mahu možete financijski zaštititi svoje najdraže u slučaju vaše teške bolesti ili smrti, ali i uložiti svoj novac na pametan način.

GRAWE INVEST 4U upravo je takav proizvod, a zbog takvih je konkretnih odlika jedinstven na tržištu. Ugovaranje osiguranja života vezanog uz investicijske fondove tako vam omogućuje dvije značajne prednosti:

1. bezbrižnost po pitanju financijske budućnosti vaše obitelji
2. priliku da ostvarite dodatne prinose ulaganjem u fondove.

do-financijske-neovisnosti-investicijama-stednjom-01
Ozbiljno raspolaganje novcem ipak zahtijeva nešto više proučavanja sitnih slova.

Ne trebate ni vrijeme, ni iskustvo, ni znanje

Za ulaganje u investicijske fondove ne morate posjedovati baš nikakva saznanja o stanju na svjetskim burzama ili baratati specijaliziranim pojmovima.

Želite li ulagati, čak i u obliku manjih mjesečnih obroka, ali i prihvatiti rizike u nastojanju da ostvarite dodatne prinose, na raspolaganju imate vodstvo vrhunskih stručnjaka. Svoj novac tako možete uložiti prema jedinstvenoj strategiji ulaganja, razvijenoj na osnovi njihovog znanja i bogatog iskustva.

Dugoročna su ulaganja put do financijski stabilne budućnosti.

Otkrijte prednosti jedinstvenog GRAWE INVEST 4U.