Ne morate čekati državne praznike i blagdane da biste imali produženi vikend. Uzmite dan-dva godišnjega na kraju ili početku tjedna i priuštite si mali „restart“, onako iz čista mira.

Iako nema ništa slađe nego otići na produženi vikend u kojem ćete pospajati sve što se pospajati da i u kojem ćete za dobar odmor iskoristiti što manje dana godišnjeg odmora, katkad uzmite godišnji i mimo takvih dana i – uživajte.

Produženi vikend uz knjige i filmove

Današnji život, a posebice onaj radni, odnosno karijerni, poprilično je stresan. Mnogi zapravo i žive „od vikenda do vikenda“. Ako i vi zbog posla ne stignete tijekom tjedna uživati koliko biste željeli, onda jednostavno jedan tjedan odlučite raditi kraće. Koji dan godišnjeg mali je ulog za sve ono što ćete time dobiti.

Prvo, na čovjeka djeluje motivirajuće i relaksirajuće činjenica da odmara dok drugi oko njega rade. Možda i nije baš fer prema prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama tako „provocirati“, ali činjenica je da je svatko sretan kada s vremena na vrijeme ne radi, i to baš radnim danom. Znate i po sebi da je tako, zar ne? Kada uzmete dan-dva godišnjega, onako iz čista mira, ne morate nikamo otići da bi vam bilo dobro.

produženi vikend
Kada ste zadnji put radnim danom ne radili ništa? Pružite si taj luksuz i nadoknadite sve nepročitane knjige i nepogledane filmove. 

Jednostavno iskoristite takav produženi vikend za odmor. Pročitajte dobru knjigu, pogledajte film ili pak sve sezone serija koje već dugo planirate. Na kraju, kada ste zadnji put ništa ne radili? U današnjem užurbanom svijetu povremeno ljenčarenje je postalo pravi luksuz, a sa svega danom godišnjega odmora to si možete priuštiti.

Produženi vikend iskoristite za duge šetnje

U slučaju da ste više obožavatelj aktivnog odmora, onda iskoristite ta 3-4 dana za rekreaciju. Vozite role, biciklirajte, trčite i vježbajte. Ili jednostavno – puno šetajte. Šetnja će vam pomoći da razbistrite misli, ali i da izbacite svu negativnu energiju koja se nagomilavala u vama.

Osim što smanjuje stres, lagana šetnja vam pomaže i u očuvanju dobre linije. Naime, svega 30 minuta šetnje dnevno pokrenut će u vašem organizmu procese pomoću kojih ćete brže izgubiti masne naslage. Šetnja je, zapravo, odlična uvertira i u neku ozbiljniju tjelovježbu.

Kada je pak riječ o ozbiljnijoj tjelovježbi, produženi vikend iskoristite za planinarenje koje ćete spojiti s kampiranjem. Srećom, živimo u takvoj državi koja obiluje prirodnim ljepotama i u kojem god dijelu Hrvatske da živite, imate velik izbor destinacija za odmor u prirodi.

produženi vikend
Slobodan dan, odnosno produženi vikend, možete iskoristiti i kako biste bili turist u vlastitom gradu.

Uvijek je tu i neko zabavno vikend-putovanje

Na kraju, uvijek možete uživati u „klasičnom“ produženom vikendu, a to je neko kratko putovanje. Osim što su tu uvijek lokacije u susjednim državama koje valja istražiti, malo pogledajte i neke od lokacija u Hrvatskoj.

Istražite obalu izvan turističke sezone, posjetite vinske podrume u Slavoniji ili Zagorju. Na kraju, zašto ne biste bili turist u svom vlastitom gradu? Sigurno ima nešto što još niste istražili.

Što god odlučite, vidjet ćete kako ovako jedan „planirano-neplanirani“ produženi vikend može povećati produktivnost, ali i povećati kvalitetu vašega života.

Neka vaš život bude ispunjen, ali i osiguran.

Naši će vam savjetnici pomoći i pronaći najbolje opcije.