Ako puno vremena provodite u autu, onda to zaista i jest vaš pokretni dom. Kako biste stvorili taj osjećaj doma i topline, pogledajte kako vrlo jednostavno urediti auto.

Trebali biste urediti auto jednom u 2-3 tjedna

Svatko tko je doma voli da mu je lijepo, uredno i čisto. Naravno, mnogima je sam proces čišćenja poprilično nezanimljiv, ali produkt tog rada uvijek dovodi do sreće i zadovoljstva. Dok je neko veće čišćenje doma potrebno obavljati barem jednom tjedno, kada je riječ o automobilu, ipak možete malo rjeđe.

Idealno bi bilo očistiti unutrašnjost automobila jednom u dva do tri tjedna. Naravno, ako vozite po brdskim putevima, makadamu, blatu i off road, onda će vam se automobil puno brže isprljati i iznutra i izvana. U tom slučaju bilo bi dobro čistiti ga još i češće.

Najbolje je urediti auto specijaliziranim sredstvima

Kada je riječ o čišćenju automobila, srećom, danas su gotovo na svakom koraku dostupne samoposlužne autopraonice. Dođete, ubacite novac i za 10-ak minuta vaš automobil blista. Međutim, unutrašnjosti automobila bi trebalo posvetiti malo više vremena.

urediti auto
Pogrešno je usisavanje automobila ostaviti za kraj. To uvijek prvo uradite.

Specijalizirana sredstva za čišćenje automobila, iako su zasigurno najbolja, mogu vas koštati cijelo bogatstvo jer imate posebno sredstvo za tkaninu, za plastiku, za gumu… Iako teoretski možete koristiti i univerzalna sredstva za čišćenje, zahvaljujući ovim specijaliziranim, auto će vam sigurno duže izgledati kao da je tek izišao iz autosalona.

Međutim, prije nego počnete s tim dijelom uređivanja auta, prvo biste trebali obaviti usisavanje. Mnogi usisavanje automobila ostavljaju za kraj, što je pogrešno.

Možete koristiti i četkicu za zube, ali oprezno

Unutrašnjost automobila možete čistiti i običnim vlažnim maramicama za čišćenje površina. Jedino na što trebate obratiti pozornost je da ne budu na bazi alkohola ili ulja. Također, bitno je imati i pravu krpu, a svakako je najbolja ona od mikrofibera. Ako postoje neki zavučeni dijelovi koje ne možete očistiti, slobodno koristite četkicu za zube, ali jako nježno. Čak i najmekša četkica može oštetiti vaš automobil, za razliku od krpe.

urediti auto
Vrlo je važno odabrati i pravu krpu za čišćenje automobila. Na njoj nemojte štedjeti.

I, naravno, najbolji dio oko uređenja automobila jesu – detalji. Pobrinite se da vaš auto lijepo miriše. Danas je toliko različitih proizvoda na tržištu koji će vam pomoći u tome da će vam biti teško i odlučiti se. Osim toga, uvijek možete svome automobilu dodati poseban touch s dekoracijama poput naljepnica, pomponića i slično. Samo malo prosurfajte internetom i sigurno ćete pronaći inspiraciju za dekoraciju automobila.

Bitno je da vam je vožnja ugodna, ali još bitnije da je sigurna.

Kliknite i istražite ponudu osiguranja za motorna vozila.