Jedan od osnovnih preduvjeta sretnog života je osjećaj sigurnosti. Taj osjećaj vam pružaju osobe koje volite, ali i financijska situiranost. Evo zašto trebate prestati misliti o tome kako je financijska sigurnost rezervirana samo za bogate.

Financijska sigurnost za vas i vaše voljene

Prvo i osnovno, financijska sigurnost nipošto ne znači biti bogat (novčano, dakako). Financijska sigurnost znači imati redovite prihode i, još važnije, znati ih pametno rasporediti. Financijska sigurnost, pored svega toga, najviše znači imati neki “backup” koji će vam otkloniti osjećaj tjeskobe i straha kada samo i pomislite na “što ako se nešto dogodi”.

Taj osjećaj opuštenosti i sigurnosti koji, kada ga jednom steknete, vrlo lako možete prenijeti i na one koje volite, možete steći poprilično lako. Pomoću police životnog osiguranja, dakako. Ne kaže se za životno osiguranje bez razloga da je to najvažnije osiguranje. Njegova primarna svrha je zaštita vaših obitelji i bližnjih, a sigurno nema ljepšeg osjećaja od činjenice da su vaši voljeni sigurni i bezbrižni.

društvene igre
Primarna zaštita životnog osiguranja je pružanje financijske sigurnosti onima koje najviše volite.

Životno osiguranje je baš za svakoga

Iako mnogi mladi, kada se tek zaposle, ne razmišljaju o životnom osiguranju jer “ima vremena za to”, trebali biste znati kako se ono baš tada još više isplati ugovoriti. Što osoba u ranijoj životnoj dobi ugovori policu osiguranja, i premija joj je povoljnija.

S druge pak strane, mnogi odustanu od ugovaranja police životnog osiguranja jer su samci ili nemaju djecu pa pomisle kako životno osiguranje nije za njih. Međutim, svatko od nas – uključujući i samce bez djece – imaju nekoga kome bi željeli pružiti osjećaj sigurnosti. Osim toga, životno osiguranje (točnije klasično životno osiguranje) je takav oblik osiguranja u kojem, po isteku roka na koji je ugovorena polica, novac dobivate upravo vi.

Discipliniranim odvajanjem određenog novčanog iznosa tako svatko od nas može ostvariti svoje dugo sanjane snove. Što je najbolje od svega, iznos novčanog iznosa određujete upravo vi, i to u skladu sa svojim primanjima.

financijska sigurnost
Sjajna stvar kod životnog osiguranja je to što u skladu s vlastitim primanjima odlučujete koliko ćete mjesečno odvajati novaca.

Životno osiguranje i štednja nisu isto

Iako se životno osiguranje često naziva štednjom, to je pogrešno. Klasična štednja u banci i životno osiguranje (ma koji oblik odabrali) dva su različita pojma. Naime, u slučaju smrti ili teške bolesti, vaša obitelj (ili koga već navedete kao korisnika osiguranja) će dobiti punu vrijednost police.

Dakle, bez obzira dogodi li se to mjesec dana ili 15 godina nakon ugovaranja police. U slučaju štednje u banci, vaša obitelj dobiva samo onaj iznos koji ste do trenutka smrti ili teške bolesti uplatili. Jer, kao što sama riječ kaže, životno osiguranje vam pruža sigurnost, kako vama, tako i vašim najmilijima. I kao takva je itekako vrijedna i važna u svačijem životu.

Osigurajte financijsku sigurnost sebi i svojim voljenima.

Javite nam se jer vam možemo pomoći.