Vožnja nije samo sjesti i upaliti auto. Barem ne sigurna vožnja. Kada ljeto i auto dođu u istu rečenicu, mnogi na to zaborave. Stoga, pročitajte u nastavku što sve trebate imati u svom vozilu kada idete na put.

Ljeto i auto bez boce vode ne idu zajedno

Svi vozači znaju kako je jako velika vjerojatnost da ljeti zapadnu u neku gužvu. Kako biste barem pokušali smanjiti taj, nikome drag scenarij, pokušajte ne kretati na put kada su špice. No, budući da je ljeto godišnje doba u kojem ne vrijedi pravilo “špica je petkom poslijepodne”, vi budite spremni da ćete i najveću gužvu i najgoru vrućinu u autu dočekati spremno.

Za početak, najvažnija stavka bez koje ne biste trebali izaći iz doma je – voda. Vjerujte, ne želite riskirati dehidraciju kada je vani živa na plus 30 stupnjeva. Nemojte štedjeti na bocama vode jer nikad ne znate gdje možete putem zapeti. Da, mnogi će pomisliti da im je zgodnije ponijeti malo vode koja će onda stalno biti hladna, ali bolje je imati i onu koja se ugrijala u autu kao rezervu, nego nikakvu. Na kraju krajeva, bitno je da vašem organizmu vode ne nedostaje. Nije bitna njezina temperatura, no, naravno, nećete baš proključalu vodu piti.

ljeto i auto
Bez vode i rezerve vode ni ne pomišljajte na ljetno putovanje. Pijte je dovoljno, makar i ne bila idealno hladna.

Ne zaboravite punjač za mobitel

Živimo u vremenu u kojem je mobitel doslovce sve. Ne bi bilo baš zgodno da vam se nešto dogodi na putu, a da se ne možete nikome javiti ili tražiti pomoć, stoga u autu uvijek imajte punjač. Gotovo svugdje možete nabaviti auto punjače za mobitel. Lako su dostupni i nisu skupi.

S druge strane, tu su i obični prijenosni punjači za mobitele. Koji god da odaberete, nećete pogriješiti. Samo je bitno da uvijek imate dovoljno baterije i to ne samo za situacije “zlu ne trebalo”, nego možda i za neke lijepe trenutke koje ćete svojim mobitelom uloviti. Zamislite da se vozite na more i ugledate najljepši zalazak sunca koji ste ikad vidjeli. U takvim trenucima je lijepo imati mobitel, zar ne?

ljeto i auto
Mobitelom se javljate najdražima, a služi vam kao karta i fotoaparat… Ponesite punjač kako biste uvijek imali dovoljno baterije.

Antifriz nipošto ne mijenjajte vodom

Dok voda i punjač za mobitel mogu (i trebaju) biti stvari bez kojih tijekom ljeta ne biste nikamo trebali izlaziti, ovih nekoliko stvari se tiče isključivo automobila.

Ne idite na put bez da provjerite imate li dovoljno rashladne tekućine. U slučaju da tijekom vožnje ostanete bez nje, nipošto je ne zamjenjujte vodom. Naime, mnogi vozači misle kako je antifriz nužan samo zimi da se auto ne smrzne. Baš kao što ta tekućina čuva auto zimi, čuva ga i ljeti. Ovog puta, jasno, služi kako vam automobil ne bi zakuhao.

Rezervna guma, reflektirajući prsluci (da, više njih), trokut, žaruljice… To ne treba spominjati kako je nužno u svako doba godine, dana i noći, zar ne?

Bitno je da vam je vožnja ugodna, ali još bitnije da je sigurna.

Kliknite i istražite ponudu osiguranja za automobile.