Dok obvezno i dopunsko osiguranje čine standard zdravstvene zaštite, polica dodatnog osiguranja nudi razinu više – i to ne samo kad je u pitanju kvaliteta usluge.

Bolja preventivna zaštita

Prema Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, rak je već godinama drugi u nizu na ljestvici uzroka smrtnosti, odmah iza bolesti srca i krvnih žila. Posljednje izvješće za 2017. godinu pokazalo je kako je od tzv. novotvorina umrlo 13.964 ljudi. Rak među uzrocima smrti tako čini udio od čak 26,1%. S druge strane, brojna istraživanja govore u prilog tome da se više od 50% dijagnoza malignih bolesti može uočiti na vrijeme upravo tijekom preventivnog pregleda, a prije pojave ikakvih simptoma. Otkriju li se dovoljno rano, mogućnosti i očekivani ishodi liječenja nemjerljivo su bolji, a dodatno zdravstveno osiguranje usmjereno je upravo na prevenciju bolesti i smrtnih ishoda.

Preventivni-pregled
Dodatno osiguranje, dodatna motivacija da budete redoviti na preventivnim kontrolama.

Sistematski pregled u cijeni

Neumoljivu statistiku smrtnosti najučinkovitije možemo mijenjati mi sami – promijenimo li svoje navike po pitanju preventivnih posjeta liječniku. Želite li biti sigurni u svoje zdravlje i dobiti što potpuniju sliku o stanju organizma, jednom godišnje obavite potpuni sistematski pregled. Ako vas je dosad sprječavala činjenica da takav izlet u liječničku ordinaciju poprilično košta, možda vam dodatno osiguranje, uz svoje brojne prednosti, konačno promijeni mišljenje. Ovisno o odabranom paketu pokrića, a za često vrlo sličnu cijenu kao i u slučaju samostalnog sistematskog pregleda, imate pravo i na takav pregled i na druge beneficije poput fizioterapije, smještaja u medicinskoj ustanovi i posebne prehrane.

Bez čekanja na preglede i pretrage

Najnoviji podaci Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje donose poražavajuću statistiku o broju pacijenata na listama čekanja. Na pregled ili dijagnostički postupak u Hrvatskoj čeka čak oko 865 tisuća ljudi, a svoj termin u prosjeku mogu očekivati tek više od 5 mjeseci nakon upisivanja. Želite li zaobići dugo čekanje, a potrebne medicinske usluge zatražiti i ostvariti odmah kad su vam doista potrebne, polica dodatnog osiguranja je rješenje na koje možete računati. Jednostavniji i brži je i proces samog naručivanja jer ga možete obaviti putem interneta ili telefonom.

Pristupačnija skupa dijagnostika

Prednost dodatnih zdravstvenih osiguranja je i u njihovoj prilagodljivosti. Kako biste svoju policu dodatnog osiguranja mogli prilagoditi vlastitim željama i potrebama, imate mogućnost birati između različitih programa i paketa pokrića. Ovisno o tome što odaberete, na raspolaganju možete imati brojne specijalističke i kontrolne preglede te laboratorijske i dijagnostičke pretrage u više od 200 poliklinika i bolnica diljem zemlje.

Fizioterapija
Uz policu dodatnog osiguranja na raspolaganju možete imati i dodatnu medicinsku skrb.

Manje briga, više financijske sigurnosti

Osim što vam štedi i novac i vrijeme, dodatno zdravstveno osiguranje može vam osigurati i manje briga oko financiranja iznenadnih medicinskih troškova. Primjerice, uz određene programe osiguranja možete ostvariti novčanu naknadu u slučaju operacije, naknadu za boravak u bolnici, ali i pogodnosti u vidu naknade pri rođenju djeteta.

Stavite zdravlje na prvo mjesto.

Krenite od preventivnog pregleda.