Kada planirate putovanje, svi vam savjetuju da planirate unaprijed. Logično, manje su cijene, na vrijeme ćete uzeti godišnji odmor i uspjet ćete sve u svom životu organizirati. Međutim, onda se dogodi nepredviđena situacija, kao što je koronavirus i – putovanje vam bude otkazano. Evo što vam je činiti.

Putovanja dok hara koronavirus – nisu pametna odluka

Nepredviđenu situaciju s pandemijom nitko nije planirao niti priželjkivao. Međutim, svi joj se trebamo što više prilagoditi. Ako ste planirali ovog proljeća uživati u Italiji, Španjolskoj ili bilo kojoj drugoj evergreen destinaciji, nažalost ne možete.

Kako biste si osigurali što više putovanja u budućnosti i kako biste nadoknadili ono što vam je sada propalo, najbolje što možete učiniti je da se ponašate društveno odgovornoSlijedite naputke stručnjaka i ustanova koje brinu o vašem zdravlju, ali i zdravlju svih drugih građana.

Putujete za vrijeme pandemije? Ništa od pokrića troškova liječenja

Najvažnije kod pokrića putnog osiguranja u slučaju korona virusa je datum početka osiguranja i datum izdavanja upozorenja od strane nadležnih državnih tijela o putovanju na pojedina odredišta. Evo što to znači.

Ako ste otputovali u zemlju za koju prije početka putovanja nije izdano upozorenje da se ne putuje, u slučaju akutnog oboljenja (uključujući i koronavirus), bit će vam pokriveni troškovi liječenja u inozemstvu. Sve to u okviru osigurane svote.

Neka vaša putovanja sada ipak pričekaju neka bolja vremena. Sigurno će biti još slađa!

Svi troškovi liječenja u okviru osigurane svote bit će vam pokriveni i ako ste na putovanju u drugoj državi i baš u trenutku vašega boravka iznenadno je proglašena pandemija.

Ako se odlučite otputovati u zemlju nakon što je već proglašena pandemija ako obolite od bilo kojeg akutnog oboljenja (uključujući i koronavirus), neće vam biti pokriveni troškovi liječenja. Zato je pametnije – ostati doma!

Strah nije osigurani rizik

Kada je riječ o pokriću troškova zbog otkazivanja putovanja, oni će vam biti nadoknađeni ako ste u sklopu osiguranja GRAWE TOUR ugovorili i pokriće za otkaz putovanja. Dakle, ako netom prije puta dođe do bolesti zbog koje ne možete putovati, GRAWE Hrvatska d.d. će vam nadoknaditi do tada nastale troškove.

Iako ste ovo proljeće planirali negdje na putu, pronađite razlog za veselje i dok ste doma.

U slučaju da je proglašena epidemija, a vi iz straha odlučite ne otputovati, nemate pravo tražiti povrat troškova. Strah, dakle, nije osigurani rizik! Ako vam je putovanje otkazano zbog epidemije, onda se o naknadi troškova raspitajte kod organizatora putovanja.

Novac od osiguranja može vam biti vraćen

U slučaju da ste ugovorili GRAWE TOUR, ali ste procijenili da nije najpametnije u ovim situacijama putovati, novac od osiguranja će vam biti vraćen. Pod uvjetom da se javite najkasnije 7 dana od dana ugovaranja osiguranja. Ugovor o putnom osiguranju sklopljen prije više od 7 dana ne može se otkazati.

Putovanja neće pobjeći – budite društveno odgovorni.

GRAWE TOUR je s vama svakako tijekom cijele godine.